Авиокомпании

Една от най-известните авиокомпании, базирани в Европа е Wizz Air. Нейното главно седалище се намира в Унгария, а самолетите са обслужвани, главно от техници на Lufthansa. Въпреки, че е създадена неотдавна – през 2003 г., компанията се утвърди, като водеща в бранша на нискотарифните полети.

Полетите на Wizz Air се осъществяват, главно до големи европейски градове, както и до страни, като Израел и Саудитска Арабия. Общият брой на дестинациите, които Wizz Air предоставя на пасажерите със своите полети е около 100, а страните са над 30. Тези данни са актуални към 2014 г.

С какво печели компания, като Wizz Air, своите пасажери? Някои ще кажат, че това са ниските цени на самолетните билети и ще бъдат донякъде прави. Но, факторите са много. Вие плащате за определена услуга, като полет до Дубай например, без да искате прекалено надценено обслужване, като храна или напитки, дори и място за ръчен багаж.

След направени тестове със свои самолети, компанията Wizz Air реши да редуцира до минимум разходите, които бяха причинени от големите ръчни багажи или броя куфари, които самолетите трябвало да пренасят. По този начин пътниците на авиокомпанията получават нещо съвсем разумно за своите пари – по-малко разточителни удоволствия, които се премахват за сметка на по-изгодната цена на самолетните билети.

Закупуването на самолетен билет от Wizz Air не е толкова лесно и следва да бъде извършено, поне един или два месеца по-рано. Това важи, особено много за полетите, които се осъществяват до по-далечни дестинации, като Лондон, Израел или Дубай например. Рейтингът на компанията е доста висок, като се има предвид точността на полетите, които се извършват, без значение от дестинациите или атмосферните условия. Така, пасажерите на Wizz Air получават, със закупуването на самолетни билети, повече сигурност на доста редуцирани цени. Нещо, от което не би се отказал нито един турист или бизнесмен, особено в днешно време.

Допълнително