Самолетни билети цени

Ако, допреди години, цените на самолетните билети бяха непосилни за по-голямата част от желаещите да пътуват, то сега нещата стоят по съвсем друг начин. С разпадането на разделението, което тегнеше между отделните части на Европа, а и с нарастващото желание на обикновените хора, сега самолетните полети си остават най-добрият начин да посетите големите градове на Стария континент.

Различните авиокомпании предлагат много отстъпки и пакети, които са насочени, както към обикновените туристи, така и към бизнесмените. Сега, да пътуваш е по-скоро удоволствие и въпрос на чест. Много хора предприема пътуването със самолет, най-вече заради тръпката и удоволствието да пристигнеш по-бързо, отколкото имат възможност с всеки друг транспорт.

В последното десетилетие най-търсени и съответно – най-печеливши си остават нискотарифните авиокомпании, които предлагат полети до различни градове в света на разумни и дори бихме казали – скандално ниски цени. Така например, ако искате да посетите Рим или Виена, вие ще платите същата сума, за която ще пътувате от София до нашето Черноморие, но с автобус.

Това е резултат, както от конкуренцията между отделните превозвачи, така и от нарасналите изисквания на хората към ефикасност на полетите, а не към надценено удобство, което е характерно, предимно за класическите авиопревозвачи. Нискотарифните компании пестят вашите пари, най-вече от пътни и летищни такси, но задължават своите пасажери да пренасят по-малък багаж. Това се отразява на крайната цена на услугата, наречена самолетен полет.

И все пак, ако искате да пътувате на по-дълго разстояние, нискотарифните компании, в по-голямата си част, не предлагат подобни услуги. Ето защо, класическите национални превозвачи също имат своето и то доста важно място в списъка на резервациите. Трябва да се отбележи, че повечето нискотарифни компании свалят от цените на своите билети, защото техните самолети летят до по-отдалечени аеропорти, докато големите превозвачи предлагат по-голямо удобство и съответно –сигурност на полета. Не за подценяване и продължителността на пътя, който при по-евтините компании е по-дълъг и изморителен, предвид възможността за прекачване на междинно летище.

Допълнително