Нискотарифни полети

Планирайки вашето посещение до определен европейски град, можете да избирате между различни варианти за самолетни полети. Едни от най-предпочитаните полети си остават тези, на нискобюджетните авиокомпании. Независимо, дали сте обикновен турист, посетител или бизнесмен, една по-евтина опция на полет до Лондон например, може да ви накара да спестите известна сума пари, както с цената на билета, така и с натрупаните бонус мили, които ще ви позволят да пътувате по-евтино и в бъдеще.

Нискобюджетните полети печелят, все повече, доверието на пасажерите, не само в Европа. По-евтините цени на билетите до съответните дестинации се компенсират, както с по-скромни услуги на борда, в това число храна и напитки, така и с по-малко предвидени разходи, свързани с преноса на пътническия багаж. Нискотарифните авиокомпании задължават своите клиенти да носят по-малък ръчен багаж, като в отделни случаи се разрешава и допълнителен багаж към пътната чанта, като лаптоп например. Всеки отделен и допълнителен багаж се таксува различно от всяка компания. По този начин се минимизират разходите за гориво, свързани с по-тежките багажи, което неминуемо сваля от цената на самолетните билети.

При нискотарифните авиокомпании полетите до определени градове и техните летища се извършват най-често с прекачване. Това е малко досадно за някои от пасажерите, но по този начин повечето пътници получават уникалната възможност да разгледат и повече от един европейски град. Полетите пристигат на по-малки и сравнително отдалечени от градовете летища, което означава и по-ниски летищни такси за потребителите им. Това е сравнително неудобство, предвид намирането на начин за придвижване към градовете, към които сте се запътили. Но, от друга страна повечето европейски градове разполагат с доста развит и надежден градски транспорт, което улеснява придвижването от и до съответните летища.

Нискотарифните авиокомпании печелят своите клиенти, най-вече с разумността, който предполага един евентуален избор на полет. Защо трябва да харчите повече пари за самолетен билет, след като дестинации, като Париж, Лондон, Рим и други големи европейски градове, са само на няколко часа път?

Допълнително