Самолетни билети до Рим

Да отидеш до Италия и да не видиш Вечният град – какво по лошо стечение на обстоятелствата?! Милиони хора по света посещават италианската столица всяка година, а може би още толкова мечтаят да се разходят из римските улици. Рим е невероятен град, в който се съчетават хилядолетна история със съвременно излъчване. В модерната италианска столица се преплитат много култури и религии, в резултат от многолетната експанзия на емигранти, решили да превърнат този град в свой втори дом.

Най-добрият начин да посетите Рим си остава самолетния полет, като градът разполага с две големи международни летища. Разстоянието между тях и столицата не е толкова голяма и вие може лесно да се придвижите към своята дестинация, дори и с градския транспорт. Имайте предвид, когато резервирате своя билет, че повечето нискобюджетни полети пристигат на по-отдалеченото от Рим летище, което неминуемо сваля цената на самото пътуване. Естествено, това води до малко повече време, което ще ви е необходимо, за да стигнете до столицата.

Интересен е фактът, че самолетните билети до Рим са доста по-евтини, отколкото на другите дестинации, не само в Италия, но и на други големи градове в Европа. Като столица на една от най-красивите държави на Стария континент, Рим си остава предпочитано място за екскурзия. Много филми са снимани по улиците на Вечния град, вдъхновени от старинните сгради в него. „Да видиш Рим и да умреш” – това е девизът на всички туристи (който е перифраза на популярния филм), без значение от възраст или националност. Едва ли има друг град, който е и столица на съответната държава, който да привлича толкова много туристи от цял свят. Може би, единственото изключение е Париж.

Рим е разположен и на стратегическо място – в северната част на Италия, което предполага и по-краткото време за полет, без значение, от коя част или страна на Европа, сте решили да започнете своето пътуване.

Допълнително