Дестинации

Ако искате да преживеете нещо наистина различно и неповторимо, без да напускате пределите на Европа, тогава една почивка в Кипър е доста добра опция.

Кипър съчетава добрите, традиционни европейски традиции с незаменимото очарование на Средиземноморската кухня и култура. Почивката в Кипър може да започне с подготовка, що се отнася до запазването на самолетни билети и хотелски стаи. Това, естествено може да бъде извършено в някои от най-добрите сайтове за пътуване и туризъм.

Кипър не е прекалено далечна дестинация, но предвид нейното положение, се оказва, че най-скъпи се оказват билетите и резервациите през лятото. Съществуват много възможности за почивка и през зимата, като островът на Афродита притежава мек климат, което гарантира сравнително топло време и през зимните месеци. Както се оказва и с други дестинации, заявките за почивка в Кипър трябва да се направят по-рано. Закупуването на самолетните билети също следва да се предвиди поне няколко месеца напред. Това не нещо необичайно за световноизвестните курорти, като почти всички летовници планират своите годишни отпуски, съобразно времето, когато ще посетят съответните курорти.

Именно поради своето разположение, Кипър се оказва предпочитана дестинация за повече хора от района на Балканския полуостров. Разстоянията до столицата на Кипър – Никозия, както и до останалите по-големи градове на острова, предполагат и по-евтини самолетни билети. Това допълнително стимулира повечето летовници от Южна Европа, а и не само, да заделят по-малко средства за пътуване.

Поради своето географско положение, остров Кипър има връзка с останалата част на Европа, най-вече по въздушен път. От доста време полетите до острова се извършват редовно, като най-голямата привилегия на посетителите на южния остров си остават възможностите за купуване на билети за ниско тарифна компания. Това е резултат, както от голямото търсене на подобни пътувания, така и от сравнително краткото разстояние до дестинация, като остров Кипър.

При запитване за самолетни билети за Кипър, не забравяйте да се осведомите и за евентуалния транспорт до курортите на страната.

Допълнително