Блог
ekaterina

ekaterina

Нека ви попитам: Как изглежда вашата кутия за сапун?

Между шума и суетата на този натоварен сезон е лесно да се забравим за почистването на някои от по-очевидните места в дома. Разбира се не го правим умишлено, но се случва да забравяме.

Ако искате да спестите на вашия роднини вдишване на прах, когато отваряте щорите в спалнята, следвайте тези съвети. Наред с тях ви предлагам и контакт с тези фирми по различни услуги за дома:

EVROSONDA.COM – сондажи за вода;

EVRO5.COM – почистване на дворове;

DEPO.BG – фирма за извозване на депо.

Всички дистанционни – малко от нас се замислят, но дистанционните за телевизор, стереоуредба, климатик са най-бързо зацапващите се устройства на дома. По копчетата им измежду тях полепват милиони микрочастици. Те се предават от ръка на ръка, а така се предизвикват и различни заболявания. Затова не се колебайте, а извършете микробите веднага. Просто избършете с антибактериални кърпички.

Микровълновата

Кой иска да яде доматен сос от миналата седмица, тъй като по стените на микровълновата е останала храна и най-вече пръски доматен сок? Поставете една купа с чаша вода и резен лимон в уреда и го включете високо в продължение на няколко минути. Оставете да изстине в продължение на 15 минути, след което избършете вътрешността с гъба. Сега всеки може да направи пуканки за микровълнова, и няма да се налага да се притеснявате!

Кранчета и батерии за душ

За да прогоните плесен и бактерии от кътчета около вашата баня, вземете една стара четка за зъби. Влакната измийте с топла вода и сапун. Места, които не могат да се видят стават по-достъпни и не убягват на финият косъм на четката за зъби. Доверете се на изпитания метод и дори гостите ви ще го оценят.

Сапунерка или автомат

Кой иска да си мие ръцете със сапун, който е вече лигав? Достатъчно е само да изплакнете на течаща вода и да подсушите. Най-добре е на струя въздух, като задължително сапунерката или автомата трябва да са подсушени предварително с кърпа.

Душът и душ кабината

За да се гарантира комфорт на гостите ви, трябва да помислите за добре почистената душ кабина. Всяко ъгълче трябва да е минато добре с препарат, а след това подсушено, всичко включително релсите, по които се движи. Използвайте хартиена кърпа, напоена с оцет и в продължение на 30 минути, отрийте и оставете да подейства над мръсотията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всеки един от нас поставен в голямо и празно пространство ще почувства две основни неща – лека потиснатост и съвсем малък спрямо размерите на помещението. Тогава представете си още една ситуация в основите на голяма кула (например Айфеловата), дали тогава ще се чувствате нищожни дори за собствените си очи?

Сряда, 25 Януари 2017 17:30

Aрт пакети: добавете до ризата

В тази епоха на самостоятелност, офис работникът, всеки мъж и всяка грижовна жена трябва да знае как да добави багажа си умело и старателно в куфара за път.

Всяка задача свързана с ремонта, обзавеждането или освежаването на дома изисква прецизност и правилен подбор. Разбира се, крайния резултат е несравним и доставя много удоволствия, но докато се стигне до него пътя не е обсипан с цветя. Вижте как да организирате изхвърляне на мебели.

Удобната възглавницата трябва да бъде умерено еластична, хипоалергенна и да поема "въздух". За да спите добре, имайте предвид характеристиките на материалите и научете инструкциите за грижи по матраци:

Качеството на съня зависи не само от пълнежа и еластичната възглавница, но също така и върху тъканта на спално бельо.

Мнозинството смята, че миризмата на котка в къщата е истинска епидемия и да се отърват от омразния "аромат" може да бъде само с извеждане на котката от дома.

Преместването къщата има няколко проблемни области и повечето от тях всъщност се появяват веднъж преди самият старт по изнасяне на мебелите. Привикването към новия дом винаги е огромен проблем, особено ако се премествате не само от къща или апартамент, но се местите в напълно друг град. Адаптирането в нов град или село може да се окаже трудно, в зависимост от това как се използва и колко добре ще се реагира на промените. Съществуват толкова много начини да се направи прехода по-безпроблемно и дори можете да започнете процеса на адаптация преди преместването да се случва. Всичко това отнема малко усилие. Ето как да минимизирате трудността на адаптация:

Предстои и семинар в София, за който разбирате в последния момент. Налага се да вземете участие, но поради множество специфики относно новата ви длъжност не успявате да помислите и за една част от организацията. За настаняване в хотел в София, може да решавате и в движение, а резервация онлайн би свършила идеална работа.

Какво е това извънгабаритни (нестандартни) товари и товари извън габарит. Става дума за всяко обемисто нещо, което трябва да се извозва с камион или тежки предмети, които поради своето тегло, размер или специфични характеристики, не могат да бъдат транспортирани в затворено превозно средство, нито в затворен контейнер. Редът на представяне на транспорт и извънгабаритни товари, се определя от специални наредби и цената се изчислява на база специални цени. Най-често става дума за по-големи от стандартните тарифи за превоз на стоки по 15 на сто или повече.

Старата ни холна гарнитура вече ни задушава. Тя е огромна и заема страшно много място. Цяла една стена от горе до долу е заета от нея. Пречи и грози цялата стая. Да, действително има и добри страни и те са, че събира много дрехи и вещи. Да, това е така, но опита показва, че колкото повече място имаме толкова повече ненужни неща съхраняваме. Така, че време е да се освободим от старата си холна секция. Възниква един много съществен въпрос, а именно как да стане това? Тя е много обемиста и огромна и ние няма как да се справим с това сами. На помощ ще са ни фирмите за изхвърляне на стари мебели и извозване с камион. Обикновено към този вид фирми работят хора, които са превозвали не една и две секции и са наясно с проблема. Към фирмите работят и професионалисти, които могат да ви помогнат при разглобяването на огромната ви холна секция. На всички ни е ясно, че тя няма как да бъде изнесена в този си вид. Разглобяването не работа за всеки най-вече ако няма опит с това. Обикновено старите холни секции са много здрави и доста добре закрепени. Така, че хора без опит трудно биха се справили с това. Професионалистите от KOREKTNI.COM занимаващи се с изхвърляне на стари мебели и извозване с камион имат необходимият опит и инструментариум за това. Холните гарнитури по принцип имат и части, на които има прикрепени и стъкла. Така наречените витрини са част от холните секции. С тази част също трябва много да се внимава и по възможност стъклата да останат цели. Най-добрият вариант е да могат да се демонтират на място, за да могат да се пренесат безопасно и безпроблемно. Ако тази стъклени витрини, които са част от секцията не могат да се демонтират то тогава трябва непременно много добре да се опаковат. Всичко това се прави единствено и само с цел безопасност. Това е и причината да се доверим на хората занимаващи се с изхвърляне на стари мебели и извозване с камион. Те си знаят работата и ще свършат всичко, а вие ще останете доволни и благодарни, че най-после сте се отървали от една ненужна мебел.

Страница 1 от 2

Допълнително