Блог
Четвъртък, 14 Юни 2018 14:51

SEO-гурута, на които не може да се вярва

Написана от 

Да вземе предвид оптимизация на търсачките. Всеки самоуважаващ се бизнес собственик днес знае, че една SEO компания е важна част от маркетинговата стратегия за насърчаване на онлайн бизнес.

 

В същото време не всеки има идея как да подобри позициите си в резултатите от търсенето. Тази причина кара много хора да се обърнат към специалисти за помощ.

Проблемът е, че някои SEO "гурута" често използват дългогодишна тактика или, още по-лошо, просто обещават това, което не могат да направят.

1. Колкото повече връзки, толкова по-добре

Преди няколко години спам тактиките за получаване на връзки към уеб сайтовете на клиенти бяха най-добрите инструменти за SEO "експерти". Това с мълчаливото съгласие на Google, което не даде официално разрешение за подобни действия. И трябва да се признае, че тези тактики са работили чудесно. По този начин, според eXtremeSEO, това представлява до голяма степен популяризиране на съдържанието, чрез впечатляващ брой входящи връзки.

Но тези времена са минало. Входящите връзки продължават да бъдат важен елемент от стратегията за оптимизиране на търсачките, но Google е изместил фокуса от количеството на качеството. Сега голям брой входящи връзки могат да навредят на даден сайт, а не да му помогнат, а в най-лошия случай да причинят сериозни мерки от Google.

2. Колкото повече ключови думи, толкова по-добре

Един от най-важните показатели за специалистите по SEO е плътността на ключовите думи (процентът на ключовите думи в общия текст на страницата) ни напомнят от eXtremeSEO. Сега фокусът се е насочил към използване и разнообразни ключови думи и техните, които естествено се използват в текста.

3. „Ще добавя вашия сайт към стотици директории на търсачките“

И тук просто си губите времето. Да, сайтът Ви може да бъде добавен към каталозите на главните търсачки, само за вас това няма да даде никакви резултати. Последиците от такива тактики, между другото, могат да бъдат предупреждения поради неестествени връзки или наказание от Google. Така че по-добре стойте далеч от онези, които ви обещават това.

В избора на сео специалист, винаги търсете оторизирана фирма eXtremeSEO. Само това може да ви избави от погрешни ходове!

 

 

 

 

Допълнително