Блог
Сряда, 19 Април 2017 10:22

5 Малки неща, които трябва да се чистят винаги пред гостите да пристигат

Написана от 

Нека ви попитам: Как изглежда вашата кутия за сапун?

Между шума и суетата на този натоварен сезон е лесно да се забравим за почистването на някои от по-очевидните места в дома. Разбира се не го правим умишлено, но се случва да забравяме.

Ако искате да спестите на вашия роднини вдишване на прах, когато отваряте щорите в спалнята, следвайте тези съвети. Наред с тях ви предлагам и контакт с тези фирми по различни услуги за дома:

EVROSONDA.COM – сондажи за вода;

EVRO5.COM – почистване на дворове;

DEPO.BG – фирма за извозване на депо.

Всички дистанционни – малко от нас се замислят, но дистанционните за телевизор, стереоуредба, климатик са най-бързо зацапващите се устройства на дома. По копчетата им измежду тях полепват милиони микрочастици. Те се предават от ръка на ръка, а така се предизвикват и различни заболявания. Затова не се колебайте, а извършете микробите веднага. Просто избършете с антибактериални кърпички.

Микровълновата

Кой иска да яде доматен сос от миналата седмица, тъй като по стените на микровълновата е останала храна и най-вече пръски доматен сок? Поставете една купа с чаша вода и резен лимон в уреда и го включете високо в продължение на няколко минути. Оставете да изстине в продължение на 15 минути, след което избършете вътрешността с гъба. Сега всеки може да направи пуканки за микровълнова, и няма да се налага да се притеснявате!

Кранчета и батерии за душ

За да прогоните плесен и бактерии от кътчета около вашата баня, вземете една стара четка за зъби. Влакната измийте с топла вода и сапун. Места, които не могат да се видят стават по-достъпни и не убягват на финият косъм на четката за зъби. Доверете се на изпитания метод и дори гостите ви ще го оценят.

Сапунерка или автомат

Кой иска да си мие ръцете със сапун, който е вече лигав? Достатъчно е само да изплакнете на течаща вода и да подсушите. Най-добре е на струя въздух, като задължително сапунерката или автомата трябва да са подсушени предварително с кърпа.

Душът и душ кабината

За да се гарантира комфорт на гостите ви, трябва да помислите за добре почистената душ кабина. Всяко ъгълче трябва да е минато добре с препарат, а след това подсушено, всичко включително релсите, по които се движи. Използвайте хартиена кърпа, напоена с оцет и в продължение на 30 минути, отрийте и оставете да подейства над мръсотията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Допълнително