Блог
Вторник, 04 Април 2017 11:35

Мащаб и норми на пространствата в дома – изхвърляне на старите мебели

Написана от 

Всеки един от нас поставен в голямо и празно пространство ще почувства две основни неща – лека потиснатост и съвсем малък спрямо размерите на помещението. Тогава представете си още една ситуация в основите на голяма кула (например Айфеловата), дали тогава ще се чувствате нищожни дори за собствените си очи?

 

Думата мащабност, произхожда от нашата нагласа. Такава може да ни подведе и въпреки това би могла да бъде контролирана. Сега е момента, в който може да помислите за мащабността на вашия дом.

Често хората в наше време и предимно младите семейства страдат поради липса на пространства. Още по-неудобно се чувстват онези, които живеят на квартира, но това е друга тема. Вижте тук за транспорт, товарни превози с хамали: http://xn--80aa7ac7b.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F.

В нашият случай мащабността не е аритметика, а символика от внушенията. Тя е субективна преценка, според, която преценяваме различията – пространства и вещи. Всичко това на едно място може да създаде повече простор или обратното – повече задушаваща среда.

За да не се стига до второто трябва сами да решите да се разделите с две основни неща – стари мебели, излишни вещи. Често съществува заблуда, че това или онова, трябва да се складира на сигурно място за някой ден. Може тогава да потрябва. Едва ли, обаче! Статистиките от направени проучвания показват, че малко т нас използват дълго складирани или изхвърлените вече по мазета и тавани стари вещи и мебели. По-добре е още сега, когато сте взели решение да изнесете, за да замените с нови да обмислите варианта да изхвърлите с помощта на SMETISHTE.COM.

Животът ни е устроен така, че непрекъснато общуваме с пространства и вещи. Всеки ден ги възприемаме и преценяваме по един или друг начин, според това колко сме обвързани с тях. Така у нас се затвърждава чувство за удобни мебели и неудобни такива. Така избрали най-подходящите размери сами поставяме оценки за размерите, пространствата и предметите.

Когато мебелите са с по-малки размери от нашите лични, веднага поставяме оценка за маломерни. Когато мебелите са твърде обемни ги категоризираме за едри. И в двата случая, ако те не ни карат да се чувстваме добре, най-лесното решение е да се отървем от тях. Научете за фирма по почистване с извозване от тук: http://fori.eu/izvozvane-na-stari-mebeli.

 

 

 

 

 

 

 

Допълнително