Блог
Петък, 15 Юли 2016 21:22

Как да отървете къщата от миризмата на котка

Написана от 

Мнозинството смята, че миризмата на котка в къщата е истинска епидемия и да се отърват от омразния "аромат" може да бъде само с извеждане на котката от дома.

Може би поради тази причина по-голямата част от хората не смеят да имат котка у дома. Да се притеснявате за факта, че тези животни, придружаващи миризма създава неблагоприятна атмосфера в стаята. И в края на краищата, защо хората са толкова агресивно противопоставящи се на котки, тъй като съставът на котешка урина не се различава от този на другите животни може би вече се питате, защо тогава така остро вони?

Всъщност, проблемът е свързан с миризми за хората обитаващи апартамента. Такива освен, че затварят животинката в няколко стаи, са безскрупулни и небрежност при почистване на тоалетната. Когато котката е в къща, тя излиза и на двора. Научете повече за почистване на дворове.

Лошата миризма може да стане причина за бактериална инфекция, така, че този факт не бива да се пренебрегва. Ако имате петна в дома, такива се усилват многократно. Лошото почистване дава най-специфичен "аромат". Разберете повече за почистване на тавани и мазета.

Защо в къщата мирише на котка?

Преди да решите да се отървете от миризмата на котка, може би ще предпочетете да почистите или поне да направите такъв опит.

Според ветеринарни лекари, котки не искат да отидат до тоалетната в пространството, определено за тях, защото животинката не е свикнала да се изхожда на „поднос“. Въпреки това са измислени редица модели котешки тоалетни, които отговарят на размерите на котка и тя се чувства удобно. Известно е, че кутията е с дължина от 1,5 пъти дължината на животното.

В допълнение, някои домакиня за удобство и поради неизвестни причини, предпочита да постави котешката тоалетна право в коридора. Това място е най-многолюдно в апартамента, а наред с това съпровожда входа на дома. Котешката тоалетна трябва да е на уединено, тихо и спокойно място. Най-подходящият вариант в апартамент ще бъде вашата баня.

Дано не се налага, но ако това стане много вероятно е котката да привикне да се изхожда и по мебели, обувки, в купчини с дрехи. Най-лошото е когато привикне да го прави в чистото пране. Не позволявайте това да се случи, защото тогава неминуемо ще трябва да изхвърлите всичко „маркирано“. Тогава безспорно ще ви трябват и услуги по изхвърляне на мебели.

Ако живеете в къщата, само с две котки, уверете се, че всяко животно има своя територия и място за тоалетна. Не всяко космато същество е готово да споделя банята с другарите си. Последната добра причина, поради която котката може да направи нещо неприятно на грешното място е лошо почистената тоалетна.

Котката е невероятно чисто животно. Забелязали ли сте как при всяко помилване тя се лиже. Това е така, защото тя има много по-добре развито чувство за миризма, достатъчно добро качество и причина, за да почистите след домашния си любимец.

Време е да планувате почистване на апартаменти.

Допълнително