Блог
Понеделник, 14 Септември 2015 13:49

Как селекция цветотерапия повлиява настроенията

Написана от 

Цветовете са важни моменти и част от живота ни. Такива се отразяват, чрез светлината на очите ни и са способни да предават визуални усещания, емоции, психологическо и физическо благосъстояние. Всичко това може да се окаже специфична реакции у организма, а понякога и полезно.

Това са принципите, които стоят зад т.нар цветотерапия. Тази дисциплина има за цел да лекува тялото и ума с реакциите, предизвикани от цветовете, които имат историческа основа, научна и се прилагат успешно в архитектура и интериорен дизайн.

Цветът в дома се превърна в последните години във водеща роля. Той е част от обзавеждането, оказва влияние върху избора на архитекти функционалността, променя околни среди и повлиява положително настроенията.

Как цветовете ted влияят на настроенията

Мъдростта преминали през вековете от древни цивилизации, сега е научно доказана, акредитирана от знания и валидирана, чрез безброй експерименти. С други думи, психологическо благополучие и цвят са свързани с научно доказан метод: в действителност, кожата ни е чувствителна към светлина. Тя може да филтрира слънчевите лъчи и различни лъчения, излъчвани от различни цветове. Такива могат да се възприемат от организма и реагират, като ги превръщат в химична енергия и след промяна на някои функции.

Това обяснява защо някои цветове имат стимулиращ ефект блян, действат успокояващо, а други тровят съзнанието ни и действат или положително, или отрицателно, чрез контактната форма с определен цвят.

Цветната терапия в тесен смисъл е дисциплина, която има за цел да лекува болести с цветовете, които стимулират производството на някои части на тялото, повече или по-малко полезно в някои ситуации. В широк смисъл, цветната терапия се прилага точно както в други области - еднолицеви нани и като например тези, свързани с околната среда на дома, поради благоприятните ефекти и могат да се отразят положително върху живота ни всеки ден. Научете повече за матрака нани.

Допълнително