Блог
Сряда, 01 Юли 2015 16:17

Дрехите и полетът в самолета – какво трябва да знаем

Написана от 

Запознай се с политиката за багажа и таксите на вашата авиокомпанията, която сте избрали за пътуване. Много пъти хората не пътуват за пръв път със самолет или сменят често авиолиниите и авиокомпаниите, а това създава неудобства по време на път и с цялостния багаж.

Въпреки, че повечето авиокомпании позволяват на пътниците най-малко една чанта на международни полети, по-голямата част от превозвачите дават големи суми пари за чанти, при вътрешни полети.

Винаги проверявай съществените елементи. Дрехите са водещата част в куфара, която всеки взема със себе си независимо дали заминава на почивка или командировка. Ако и вашият багаж е не по-различен, то предвидете, достатъчно удобни, практични и функционални облекла за куфара.

По време на екскурзии всеки се връща с допълнителен багаж, който много често се оказва свръх позволената норма за товар. Ето, защо преди отпътуването е важно да не вземате прекалено много и излишни неща, за да имате място в куфара на прибиране.

Използване на опаковки – използвайте опаковъчните пликове, които отнемат излишния въздух между багажа и позволяват по-голяма съвместимост в куфара.

Предвидете повече облекла с двойно предназначение - изделията с двойна цел, като например панталони, които се превръщат в шорти или сако, което може да се ползва като възглавница за пътуване са част от стойността за багаж и теглото в таксите на авиокомпанията.

Живот като местен жител – дори да пътувате с рокля на почивка, често на прибиране, може да сте облечени като местните в страната, в която сте посетили. Вижте предварително, дали този стил на обличане е удобен за вашето пътуване.

 

 

 

Допълнително